default logo

Woonondersteuning met permanente begeleiding

Vandaag bieden we een warme thuis voor meer dan 60 mensen met een verstandelijke beperking. Eind 2019 breiden we uit, en verwelkomen we een twintigtal extra bewoners.

Een warme thuis, een plek waar je jezelf kan en mag zijn. Dit garanderen we door jou een aangepaste ondersteuning te geven, zo gewoon mogelijk, waar het nodig is bijzonder. Je kan rekenen op ondersteuning op het vlak van verzorging, maar ook bij het samenleven, je communicatie, de invulling van je vrije tijd of nog zoveel meer.

Kan en wil je overdag gaan werken, dan kijken we wat jij leuk vindt of wat de mogelijkheden zijn. Wil je overdag wel uit je huis maar is echt werken te moeilijk dan kan je naar een van de daggroepen of zoeken we een invulling die bij je past. En als je overdag gewoon thuis wil zijn omdat je al lang genoeg gewerkt hebt of de verschillende prikkels niet aankan, dan is dit ook mogelijk.

Samen met jou en/of je netwerk bespreken we je vraag of behoefte en kijken we hoe wij daar aan kunnen voldoen.

Op ons woonerf in de Wolfputstraat staan 6 woningen waar telkens 7 tot 10 personen wonen. Elke woning heeft zijn eigenheid. Waar in de ene woning het accent ligt op een veilige omgeving en een meer individuele benadering, ligt deze in een andere woning meer op samenzijn en gezelligheid. We zoeken naar de voor jou best geschikte plaats.

Rondom de Wolfputstraat zijn ook enkele woningen “in de wijk”. Hier wonen 4 tot 7 mensen samen. Meestal zijn zij wat zelfstandiger en kunnen zij zich veilig in het verkeer begeven.

Elke woning heeft een eigen team begeleiders die regelmatig overleggen zodat jij het zo goed mogelijk hebt.

In elk huis werkt ook een huismoeder die zorgt voor je was, een schone omgeving en de voorbereiding van de maaltijden.

’s Nachts zorgt een team nachtbegeleiders voor een rustige en veilige nachtrust.

De medische dienst, kinesitherapeuten en de logopediste waken over jouw gezondheid.

 Ben jij benieuwd geworden of ook jij hier een thuis kan vinden?

Neem dan via mail contact op met de medewerkers van de sociale dienst. Je kan hen telefonisch bereiken via het algemeen nummer van Mozaïek 09 255 50 50 of rechtstreeks 09 255 50 59.

 Je bent van harte welkom!