default logo

Woonondersteuning met niet-permanente begeleiding

ONTDEK ONZE NIEUWE PLAATSEN ZELFSTANDIG WONEN
BESCHIKBAAR VANAF SEPTEMBER 2024

Kan en wil jij wat meer zelfstandig wonen in een gewoon huis in de omgeving van Mozaïek?
Heb jij het niet nodig dat er steeds een begeleider aanwezig is maar trek je je plan wel bij de dagdagelijkse bezigheden?
Woon je graag samen met enkele mensen of hou je er van om alleen te wonen op een studio of appartement?
Dan is deze woonvorm misschien iets voor jou.

Samen met jou gaan we op zoek naar de manier van wonen die bij jou past.

Ons team begeleidt momenteel 27 cliënten die zelfstandig wonen in de buurt. Zelfstandigheid stimuleren, emancipatie en inclusie zijn centrale doelstellingen. De mate van aanwezigheid van begeleiders is weloverwogen en verschilt van woning tot woning, van bewoner tot bewoner.

Er is een permanentiesysteem uitgebouwd zodat je op elk tijdstip telefonisch een beroep kunnen doen op je begeleiding. Tijdens de nacht kan je terecht bij het nachtteam van woonondersteuning met permanente begeleiding.

Voor je gezondheidszorgen, extra ondersteuning bij je verzorging of bij het onderhoud van je woning doen we zoveel mogelijk beroep op het reguliere circuit.

Heb je zin om samen met ons te zoeken op een antwoord op je woonvraag? 

Neem dan via mail contact op met de medewerkers van de sociale dienst. Je kan hen telefonisch bereiken via het algemeen nummer van Mozaïek 09 255 50 50 of rechtstreeks 09 255 50 59.

Wonen op jouw maat, we maken er werk van!

 • Vandaag was het D-day, zowel voor Mozaïek als voor de werknemers van Axians: de eerste proefdag van de foodtruck, gesponsord door het fonds VINCI !! Hier en daar waren wat zenuwen te bespeuren maar alles liep op wieltjes. Wij willen dan ook graag iedereen bedanken, in de eerste plaats Mozaïek voor het lekkere eten en natuurlijk ook alle collega’s van Axians: samen hebben wij er een succes van gemaakt! Dank aan iedereen voor de positieve en warme reacties, jullie feedback en enthousiasme.
  Annick Vispoel, meter project Vinci
 • Wij zijn blij met de zeer goede zorgen en (jammer genoeg) met de noodzakelijke maatregelen in deze coronatijden. Het is voor ons een geruststelling dat jullie zo goed voor Carine en de medebewoners in de Cardijnlaan zorgen. Carine belt ons een paar keer per week en wij trachten ook met een kaartje en een briefje contact te houden. Onze bijzondere dank gaat uit naar de begeleiders van Cardijnlaan 3 voor de goede zorgen voor deze mensen. We vinden het erg jammer dat we nu niet meer op bezoek kunnen komen. We hopen dat Carine toch eens buiten komt voor een wandeling en zich thuis goed kan bezighouden nu er geen activiteiten in daggroep 4 zijn. Met heel veel dank en blijf allemaal gezond!!!
  Jos en Bea, broer en schoonzus Carine, beschermd wonen
 • Deze namiddag met Wim via WhatsApp getelefoneerd. Aan zijn reactie kon ik merken dat hij zich momenteel goed voelt en dat jullie prachtig werk doen. Hij was zeer blij om ons te zien op het scherm, genietend van de zon op het terras van de woning. Hij ziet er ontspannen uit, goed gezind en is opvallend alert. Alvast een hartverwarmend initiatief om dit mogelijk te maken. Blij te zien dat de begeleiding beschermingskledij en masker gebruikte. Geeft vertrouwen naar de aangeboden zorg en naar de continuïteit. Als er ondersteuning nodig is laat het maar weten. Dan kunnen wij meedenken, kijken hoe wij dit kunnen realiseren. Respect voor iedereen die zich inzet om dit zorgniveau mogelijk te maken.
  Jozef, broer van Wim, woning 3
 • Dag iedereen. Ik weet niet goed iedereen aan te spreken.  Het liefst van al zou ik alle mensen, directie, medisch personeel, kinesisten, koks, poets personeel, begeleiders ... met hun voornaam aanspreken. Zo dankbaar zijn mijn vrouw en ik voor de buitengewone inspanningen die elk van jullie leveren in deze woelige, spannende tijden. Onze dochter verblijft sedert de opening van het woonerf in 1997 bij jullie in de Wolfputstraat. Van in het begin was er het goed gevoel, een groep jonge enthousiaste mensen die zich inzetten voor hun 'gasten'. Vandaag is de inzet uitgegroeid tot LIEFDE en de leuze van Mozaïek 'in verbondenheid zorg dragen voor elkaar' wordt door elkeen van jullie elke dag met een geweldige inspanning gedragen. Dank, een veelgebruikt woord in deze dagen maar toch. Dank aan ieder van jullie.
  Mama en papa van Daniëla, woning 5
 • Via ons 'venster op de wereld' sturen wij jullie allen, bewoners en begeleiders, leidinggevenden en directie, onze voortdurende gedachten. Wat kunnen wij wensen voor jullie in deze eigenaardige periode? Wij denken aan moed en durf, maar ook aan gemoedsrust en kracht, om stilletjes voort te doen en niet te veel te piekeren. Maar wij denken ook en vooral aan kameraadschap en troost om voor elkaar en samen met  elkaar deze moeilijke tijd door te komen.
  Mia, Herman en Jeroen, client en ouders
 • Ik ben Paul en werk als vervoersvrijwilliger. Mozaïek biedt mij een verzekering tijdens mijn werktijd op Mozaïek, een gratis middagmaal, een abonnement op het tijdschrift van Mozaïek, vormingskansen en heel wat verrijking op persoonlijk vlak Maar vooral ervaar ik waardering, respect en dankbaarheid. En daar doe ik het voor
  Paul, vrijwilliger
 • Er zijn altijd handen die jou mee willen dragen.
  Samira, zorgcoördinator
 • Ik voel me vrij! Als er iets is, weet ik waar naartoe. Ik nodig graag bezoek uit.
  Rita, bewoonster
 • Ik ben blij met beschermd wonen. Dan voel ik mij zelfstandig.
  Lara, bewoonster
 • Ik woon naast mensen van beschermd wonen. Die doen dat perfect, het zijn zeer lieve mensen.
  Sonia, buurvrouw van Marijke, Rita, Mieke en Marina
 • Mozaïek geeft mensen kansen wat niet steeds zo evident is. Naar onze gasten en bewoners toe: zo zelfstandig mogelijk wonen,begeleid werk, samenwonen...maar ook naar de medewerkers. De kracht en het vertrouwen om een sprong in het diepe te wagen, zonder zicht op de bodem... heel sterk!
  Inge, begeleidster
 • Wij ervaren een hechte ploeg van gedreven medewerkers die een warme thuis creëren voor de bewoners.
  Luc, Ann & Dirk, broer, zus en schoonbroer van Dominique
 • Mozaïek heeft een unieke aanpak. In een sfeer van vertrouwen werken cliënten, ouders en medewerkers hecht samen.
  Nicole & Herman, ouders van Marieke
 • In de zorg voor mijn bewoners voel ik mij niet alleen staan: als het moeilijk gaat, dan kijken we samen, multidisciplinair, hoe we deze situatie best aanpakken.
  Tineke, teamverantwoordelijke
 • Mozaïek is voor mij een plek waar iedereen zichzelf  mag zijn, waar ieders talent gewaardeerd en gestimuleerd wordt.
  Siska, vrijwilligster
 • In Mozaïek heeft iedereen een groot hart voor de gasten en bewoners!
  Inge, huismoeder
 • Mozaïek geeft 'laatste' kansen, telkens opnieuw. Zij geloven in de kracht van hun cliënten, waardoor deze niet blijven hangen, maar écht een thuis kunnen hebben.
  Vicky, justitie-assistente
 • Mozaïek ervaar ik als een liefdevolle en veilige haven waar respect voor de eigenheid van de bewoner ongelooflijk voelbaar aanwezig is; waar ouders een belangrijke schakel mogen zijn.
  Ann, mama van Tijs
 • Mozaïek is als een wonderlijk eiland in een stressy wereld, wij vinden er echte aandacht voor de grote en kleine zorgen. Samen met Mozaïek kunnen we onze zoon een plaats geven in een veilige omgeving met warme zorgen
  Nadine en Ivan, ouders van Milan