Open plaatsen ‘zelfstandig wonen’

 

Kan en wil jij zelfstandig wonen in een huis of appartement in de omgeving van Oostakker of Sint-Amandsberg?  Woon jij graag zo zelfstandig mogelijk en heb je een begeleider nodig bij bepaalde aspecten van het leven?  Woon je graag samen met één of meerdere mensen of woon je liever alleen?

Samen met jou gaan we op zoek naar de manier van wonen die bij jou past.

Op dit moment hebben we enkele open plaatsen:

Samenhuizen of alleen wonen in Sint-Amandsberg of Oostakker

Mozaïek heeft zowel in Oostakker als Sint-Amandsberg een appartement of huis te huur. De woonunits hebben een gemeenschappelijke keuken, living en badkamer en twee slaapkamers. Eén is ook voorzien van een tuintje. De ligging is centraal en er is een goeie verbinding met het openbaar vervoer. Je kan in het huis of appartement met twee mensen samenhuizen. Of indien je dit wenst en het is financieel mogelijk voor jou, kan je ook alleen wonen.

Zelfstandig wonen in een groepswoning in Oostakker

Mozaïek heeft in Oostakker enkele woningen waar je met een 4-tal mensen samenwoont. Je hebt je eigen kamer. De keuken, badkamer en woonkamer gebruik je gemeenschappelijk. Samen sta je in voor de organisatie van het huishouden.  Waar nodig en wenselijk ondersteunt de begeleiding jou in het samen en zelfstandig wonen.

Ondersteuning vanuit Mozaïek vzw

Zelfstandigheid stimuleren, emancipatie en inclusie zijn centrale doelstellingen van de mobiele dienst van Mozaïek vzw.  De mate van ondersteuning van begeleiders is weloverwogen en verschilt van woning tot woning, van cliënt tot cliënt.

Samen met jou, jouw familie, vrienden… bekijken we op welke levensdomeinen (sociaal-emotioneel welzijn, fysiek welbevinden, contacten met het netwerk, persoonlijke ontwikkeling, vrijetijdsbesteding…) je graag hulp wil. Als je dit wenst, kunnen we samen met jou op zoek gaan naar gepaste dagondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld via begeleid werk of in ons dagcentrum of …

Er is een permanentiesysteem uitgebouwd zodat je op elk tijdstip telefonisch een beroep kunnen doen op ondersteuning.

Voor je gezondheidszorgen, extra ondersteuning bij je verzorging of bij het onderhoud van je woning doen we zoveel mogelijk beroep op het reguliere circuit.

Interesse?

Wil je meer weten over onze plaatsen? Of heb je interesse? Neem dan contact op met de medewerkers van onze sociale dienst,  Ingrid Smet of Barbara Hebbe.

Dit kan je doen per mail naar aanmeldingen@dc-mozaiek.be .Je kan hen telefonisch bereiken via het algemeen nummer van Mozaïek 09 255 50 50 of rechtstreeks 09 255 50 59.