default logo

Inclusiebeurs: iedereen inclusief

 

We namen op woensdag 6 oktober deel aan de digitale inclusiebeurs, georganiseerd door Hogeschool Gent. Allerlei inclusieve projecten uit Vlaanderen en Brussel werden aan een breder publiek voorgesteld. Vanuit Mozaïek nemen we deel aan 2 sessies. We laten je even meegenieten van onze inspiratiefilmpjes. 

Inspiratiesessie ‘Samen leven en wonen’

“Over de Drempel”

 


 

In deze impressiesessie stond het buiten de muren van de organisatie treden – en het elkaar daarbij ontmoeten – centraal. Mozaïek nodigde uit om mee over de drempel te stappen en een kijkje te nemen in de wereld van een ander. Ontmoeting helpt mensen over de drempel en verbindt verschillen met elkaar. In onze straat heten we immers allemaal buren.

Inspiratiesessie ‘Samen werken en onderzoeken’ 

Inclusie is situaties en contexten durven veranderen, vanuit de expertise van mensen die de drempels ervaren. Geen mensen aanpassen, maar contexten aanpakken.


 

Mozaïek nam de deelnemers mee op pad langs tal van mogelijkheden om via een job volwaardig deel uit te maken van de maatschappij. Want arbeid heeft en geeft zin, voor mensen met en zonder een beperking.