We blijven verbonden

Ondanks het bezoekverbod en “social distancing” blijven we verbonden met elkaar. Afstand maar geen afstandelijkheid

Een tekening, briefje of kaartje kan wonderen doen. Even telefoneren om te horen hoe het met elkaar gaat, Elkaars stem horen kan deugd doen. Of kunnen we ook eens beeldbellen zodat we elkaar zien? 

Vandaag biedt het internet heel wat communicatiemogelijkheden om deze moeilijke periode door te komen. Alle woningen zijn bereikbaar via Skype en WhatsApp. Onze begeleiders zijn er in de eerste plaats om de zorg voor je zoon of dochter op te nemen. Toch trekken ze graag wat tijd uit voor het contact met de familie.

Ken je de internetmogelijkheden niet? We helpen je op weg…

 

Kaartjes versturen met bpost

In deze coronaperiode doet bpost een promotie om mensen dichterbij te brengen via gratis postkaartjes. Stuur vrienden en kennissen een zelfgemaakt kaartje, foto of video door via de Mobile Postcard-app.

Iedereen kan via een smartphone 10 gratis postkaartjes verzenden. Tijd dus om een lieve en warme boodschap op te sturen naar de mensen van wie u houdt.

Hoe stuur je een gratis mobiel kaartje?

 

Foto’s en video’s versturen met WeTransfer

Heb je een mooie video of fotoreeks gemaakt die je met ons wil delen? Je kan die eventueel versturen met email. Toch is de kans groot dat die bestanden te groot zijn en dat ze niet bij de juiste persoon terechtkomen.

Via WeTransfer kan je eenvoudig en snel gratis grote bestanden versturen zonder iets te installeren op je computer. 
Ga naar WeTransfer

 

Chatten en (video)bellen met Skype

Met Skype kan je via de computer of smartphone (video)bellen. Dat is gratis als je naar andere Skype-gebruikers belt. Ook naar ‘normale’ telefoonnummers kan je bellen, maar dat is betalend. Je hebt smartphone of een computer of laptop met internetverbinding, speaker, microfoon en eventueel camera nodig. Heb je dat niet, dan is een headset (koptelefoon met ingebouwde microfoon) of een webcam ook bruikbaar.  

Hoe ga je te werk?

 

Chatten, foto’s versturen en (video)bellen met WhatsApp

Dit is de  populairste berichtenapp van dit moment. Naast het versturen van tekstberichten kan je met WhatsApp ook foto’s of filmpjes versturen en videobellen is mogelijk. Dat kan echter alleen tussen smartphones. Er is weliswaar een pc-versie van WhatsApp maar deze ondersteunt videobellen niet.   Videobellen is mogelijk met andere WhatsApp-gebruikers die zijn opgenomen in de contactenlijst op uw smartphone. 

Hoe ga je te werk?