Client:
Date:oktober 08, 2022

Een vormingsbad dank zij ESF!

In het voorjaar van 2021 kregen we een ESF project goedgekeurd waardoor we subsidies kregen voor het organiseren van opleidingen voor al onze medewerkers.  

Ons project kreeg de titel “Bijzonder wijs”

Met dit ESF-project hebben we de competenties op het vlak van communicatie en de digitale vaardigheden van al onze medewerkers verhoogd.

Oorspronkelijk liep ons project van 1 juni 2021 tot 31 juli 2022. Corona gooide wel roet in het eten: heel wat geplande vormingen konden tussen januari en maart 2022 niet doorgaan. Ons project werd gelukkig verlengd tot 31 oktober.

Enkele weetjes …

  • er werden in totaal 121 vormingsmomenten van 3 uur georganiseerd.
  • de eerste vorming kon doorgaan op 28 juni 2021, de laatste ging door op 31 oktober 2022.
  • Er gingen 13 vormingen door waarbij onze zorg- en administratieve medewerkers wegwijs gemaakt werden in Zorgonline, het digitaal dossier waar we dagelijks mee werken.
  • 34 vormingen hadden een Office toepassing als thema: Word, Excel, Publisher, Outlook, Sharepoint, Teams en Onedrive.
  • ‘Verbindende communicatie’ was een verplichte vorming voor alle medewerkers, ongeacht hun taak in Mozaïek. Verbindende communicatie is een wijze van communiceren die een beroep doet op de goede wil van mensen: in plaats van de ander te overtuigen van je gelijk creëer je win-win situaties. 13 groepjes van ongeveer 12 medewerkers volgden telkens 2 dagen vorming.
  • Er gingen ongeveer 2000 werkuren van onze medewerkers naar deze vormingen. Dit ging niet zonder slag of stoot … we voelden het in alle woningen, groepen en diensten!

 

Een echt vormingsbad, heel intensief maar ook zinvol en deugddoend!

Dank je wel voor de mooie kans die we kregen!