Dag van de Zorg

Met pijn in het hart liet Dag van de Zorg vzw, de grotere organisatie achter onze opendeurdag, weten dat de Dag van de Zorg die op 15 maart zou doorgaan wordt uitgesteld. Dat is woensdag 4 maart beslist tijdens een overleg tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) met de zorgsector n.a.v. het Coronavirus dat momenteel ook in België actief aanwezig is.

Op hun website motiveren ze de beslissing als volgt: “Ouderen en zieken zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus en de ziekenhuizen, voorzieningen voor mensen met een beperking en woonzorgcentra hebben hun mensen nodig om met hun cliënten bezig te zijn.”

De organisatie vindt dit vooral bijzonder jammer voor alle deelnemende organisaties, waaronder ook Mozaïek, die al maanden bezig zijn met de voorbereidingen van hun opendeurdag. 

Het zag er veelbelovend uit, een kans om onze nieuwe woningen en werkingen aan het grote publiek te tonen, maar op dit moment is uitstellen de enige juiste beslissing.

Een nieuwe datum voor de Dag van de Zorg is er nog niet, maar we willen in elk geval wachten tot de verspreiding van het virus voldoende onder controle is.